dimarts, 15 de juny del 2010

FALQUES DE RÀDIO DEL CPD

1 comentari:

Joan Ignasi ha dit...

Realment és una aberració que RTVV faça aquesta 'guarrada'. No només pel perill laboral que us suposa, sinó també per l'atac que representa a la llengua (vaig llegir la notícia al Levante el passat cap de setmana).

Personalment, valore moltíssim la vostra professió i la tasca que feu. Sóc llicenciat en filologia catalana i he estudiat molta fonètica i lingüística i cada vegada que sent els vostres doblatges no em puc estar d'admirar la professionalitat amb què treballeu. Sempre he estat un fidel seguidor del doblatge valencià: pel•lis, documentals (i dibuixos, sí, encara en veig, ho confesse! des de Bola de Drac que em van enganxar)

Malauradament, això forma part de la penosa gestió del govern del País Valencià que malgasta diners en coses sense trellat i allò que cal realment preservar, com és la nostra llengua, els importa un rave. Transgredeixen a cada segon que passa la Llei d'ús, ensenyament i difusió del valencià i caldria atacar-los en aquest sentit, com he vist que ja heu fet. Quan pose Canal 9 (rara volta) em sembla que l'únic que té de valencià és el nom. Una autèntic crim, ja que, precisament, és va crear arran de l'esmentada llei.

En fi... podria estar-me hores criticant el que fan, però val més que us anime a què continueu fent sentir la vostra veu (mai millor dit!) tant com pugueu i que lluiteu pel vostre treball i per la llengua que tant ens estimem. Teniu tot el meu suport. No dubteu que si visquera a València o pels voltants m’apuntaria a les vostres reivindicacions públiques.

Salut!

Joan Ignasi